Učebnice je určena žákům prvního až třetího ročníku odborných učilišť učebního oboru Kuchařské práce. Učební text podává ucelený přehled o základních surovinách potřebných pro přípravu jídel a nápojů. Je členěn v souladu s platnými učebními osnovami a poskytuje základní vědomosti z nauky o výživě. Podává základní informace o složení potravin a významu jednotlivých složek a surovin pro výživu člověka. Učebnice obsahuje kapitoly nazvané Brambory, Zelenina, Ovoce, Vejce, Tuky, Cukr, Nápoje, Jatečné maso a dále specifikuje jednotlivé druhy masa. V závěru textu je žák informován o zásadách správné výživy, různých názorech na výživu, pravidlech hygieny a systému dietní výživy
Potraviny a výživa - učebnice pro odborná učiliště
9788073203139
Typ produktu: Kniha
Vazba: Brožovaná
Datum vydání: 11. 7. 2019
Jazyk: česky
Výška: 296 mm
Šířka: 184 mm
Hloubka: 9 mm
Hmotnost: 325 g
Počet stran: 116
EAN: 9788073202613
ISBN: 978-80-7320-261-3
Popis
Více informací
824
3 ks
Nové